Senarai Saluran Penuh Astro Malaysia

Lebih dari 6 juta rakyat Malaysia menggunakan perkhidmatan Tv satelit dari Astro Malaysia dimana astro malaysia dah jadi sebahagian keluarga setiap rakyat malaysia tapi berapa ramai yang tahu mengenai saluran-saluran yang disediakan oleh astro malaysia?

Setiap keluarga melanggan astro malaysia mengikut budget masing-masing,ada yang langgan sports pakej,ada yang langgan learning pakej dan bermacam pakej lagi tetapi memang ramai tidak tahu saluran penuh astro malaysia.

Ok mari kita lihat senarai penuh dari Astro Malaysia,senarai ni merangkumi keseluruhan saluran yang ditawarkan.



Harga pakej penuh keseluruhan saluran ni kalau dilanggan adalah lebih dari RM280 tapi kita biasa langgan mengikut kefahaman bahasa kita kan,katalah kalau melayu langgan pakej yang ada banyak saluran melayu,kalau india,dia langgan pakej yang ada banyak senarai saluran Tamil dan kalau cina ,akan langgan pakej yang ada banyak saluran bhs.cina.

Kalau la Astro Malaysia buat satu pakej dimana kita boleh pilih saluran yang nak ditonton,sangat senang kan sebab walaupun banyak saluran tetapi bukan semua yang kita minat,so kalau kita boleh pilih dan langgan setiap saluran tak perlula bayar utk saluran yang kita tak minat,tapi tulah cara astro buat duit,walaupun saluran tak perlukan,kita dipaksa bayar juga...apa nak buatkan beginilah sistem monopoli kalau satu stesen shj yang diberikan lesen.

Diharap Astro Malaysia dapat memberikan pilihan kepada pelanggan utk memilih setiap saluran yang nak ditonton satu hari nanti. 



Myiptv4k Renew Atau Langanan Baru Info Full Pakej Live Tv Malaysia+Asia Terbaik Utk Androids

Myiptv dulu, kini Myiptv4k yang lebih stabil dan lebih canggih.Boleh digunapakai menerusi android fon,tablet,smart tv,android tv,hypptv box tanpa sebarang masalah.

Myiptv4k sangat sesuai buat members yang berbahasa melayu dan ingeris sebab siap subtitle malayu dan inggeris.Kebanyakan saluran ditambah mengikut cita rasa rakyat Malaysia,Singapura dan Brunei.

Buat nasa sekarang myiptv4k ni hanya boleh digunapakai kat Malaysia,Singapore,brunei shj kalau negara lain tak boleh dan tak boleh juga pakai VPN.

Myiptv4k baru ini boleh diinstall kat lebih dari 1 device android yang anda ada,sebagai contoh,katalah anda ada 2 android fon,smart tv,android box..anda boleh install myipv4k kat semua device ni,tapi bila nak tengok,harus pakai 1 device pada satu-satu masa,jadi kalau nak tengok menerusi fon on the go pun boleh,kat ruamh pun boleh atau kalau ada tv kat office pun boleh.

Boleh menikmati saluran penuh astro,saluran indonesia,saluran singapura,saluran asia lain,vod,movies dll..memang terbaik sebab harga murah dan boleh menikmati
semua saluran penuh dan extra serta vod.

Bagi members yang dah lama pakai myiptv dulu ,kini boleh pindah ke myiptv4k dan sambung langanan,kalau langanan dah tamat,boleh renew langanan baru atau kalau belum pernah langan,kini boleh langgan baru.

Members yang belum install myiptv4k,boleh lawat >>> myiptv4k <<< - register dan ingat username dan password (tuliskan kat mana-mana supaya boleh refer balik kalau terlupa) 

Juga sila download dan install Mx player percuma dari google play supaya streaming lebih smooth : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mxtech.videoplayer.ad 

Lepas dah install semua,klik apps myiptv4k,lepas dah on ,klik top up pin,masih tak boleh digunakan lagi ya sebab perlu buat bayaran utk dapatkan pin.

Anda boleh pilih berapa lama nak akses utk myiptv4k,buat bayaran ke akaun,lepas bayaran,wasap info bayaran spt gambar resit/skrin shot.

Saya akan wasap Pin id dalam masa beberapa jam lepas bayaran disahkan,gunakan pin ni utk akses myiptv4k dan enjoy semua saluran penuh+ saluran extra 24/7.

Akaun cimb : 7055828996 - Maeswara Abdullah @ s.mageswaran


M2U | CIMBCLICKS | RHB | PBE  | B.RAKYAT | BSN | HLB | B.ISLAM | B.MUAMALAT

Lepas bayaran wasap info (klik dan wasap,tak perlu save contact)





Saya akan wasap pin  akses nanti dlm masa beberapa jam lepas payment disahkan

Amat berterimakasih

Mypadtv Layan Full Live Tv Astro+Extra Asia Live Tv Kat Ios,WIndows,Androids..Lebih Berbaloi

Sedang cari Iptv astro saluran penuh utk android box,hypptv box,smart tv,android tv,android fon,android tablet,IOS,Windows?

Pastinya ramai yang teringin nak menonton full saluran live tv astro dan antarabangsa kan tapi kalau iptv astro memang mahal kan...lebih kurang RM180 sebulan?

Dah ada internet unlimited gan speed lebih dari 2 mbps utk saluran SD dan 4mbps utk saluran HD.

Kini anda boleh menonton saluran penuh astro dan saluran extra dari live tv asia+vod tanpa limit dengan caj perkhidmatan yang amat murah.

Kita lihat dulu senarai saluran terbaru yang dah diupdate setakat bulan september 2018.



Sekarang periksa kat device android atau smart tv sama ada allow unauthorized app dah di on atau tidak ,kalau belum sila on lepas tu baru start download apps mypadtv ya kalau tak nanti tak boleh download.Lihat gamat ini cara on allow unautohorized app (kalau ada kat device anda)




Mypadtv ni tak perlukan mac id seperti myiptv lama,members yang ingin pakai mypadtv hanya perlu register kat
web https://www.mypadtv.com ,lepas dah register ingat username dan password sebab anda perlu log in utk download aplikasi utk android kalau anda nak pakai kat android atau perlu log in kalau nak pakai kat IOS atau windows pc atau laptop.

Dah register,sekarang log in dan download apps mypadtv utk android kalau pakai kat android lepas download dan install,klik on dan klik top up (perlu masukkan pin kat section ni lepas bayaran, lepas terima pin dari saya)info bayaran kat bawah!

Juga sila download dan install Mx player percuma dari google play supaya streaming lebih smooth : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mxtech.videoplayer.ad 

****Sekiranya tidak dapat download mypadtv apps,sila download pakai laptop/pc ,copy ke pendrive dan transfer ke tv/android box atau pakai kabel pc/laptop transfer ke fon(kebiasaanya tak ada masalah lepas on unauthorized app kat setting)/kalau ada anti virus sila offkan dulu sebelum download.

*Mypad tv full astro lebih baik dari Myiptv4k sebab mypadtv boleh diguna pakai kat android,windows,ios sebaliknya myiptv4k hanya utk android shj!


Langan Pin akses mypadtv 

1bln -30 hari utk Rm39.90 Trial sekali shj



3 -bln 90 hari utk  Rm115.90

6 -bln 185hari Rm165.90

12 -bln 375 days Rm249.90

Bayaran kpd: 

Maeswara Abdullah @ s.mageswaran
Akaun cimb : 7055828996

M2U | CIMBCLICKS | RHB | PBE  | B.RAKYAT | BSN | HLB | B.ISLAM | B.MUAMALAT


 Lepas dah payment ,wasap gambar resit/skrin shot ke
( klik dan wasap,tak perlu save contact)





Reseller register - wasap.my/+60146017010/resellerregister

Saya akan wasap pin  akses nanti dlm masa beberapa jam lepas payment disahkan

Amat berterimakasih

Aplikasi Live Tv Malaysia Seperti RTM,TV3,TV7,TV9,TV8,Awani,Bernama Percuma?

Kalau anda penggemar tv malaysia terutamanya tv rtm,media prima,awani,bernama,kini anda boleh menonton menerusi android fon,tablet,android box,smart tv,android tv,hypptv box tanpa perlu langanan.


Kalau anda dah ada internet unlimited kat rumah atau tempat anda,boleh lah download ,install 4 apps utama live tv malaysia ni nanti,tak perlu langanan,cuma perlu register sekali,lepas dah,boleh log in dan menikmati semua saluran yang anda minat.Masa log in pada apps klik kotak kecil "always sign in or remember sign in/remember password,supaya tidak perlu log in sentiasa bila buka apps.Ada apps live tv ni tak perlukan register,lepas install klik open dan klik live tv utk siaran live tv.

Kat post ni saya dah compile 4 aplikasi live tv malaysia yang sangat popular,tak perlu langganan berbayar dan boleh download percuma dari google play.






Keempat- empat apps ni sangat mudah utk diinstall,klik pada link diatas dan install,kalau device anda tak compatible,minta maaf tak boleh install tapi kebanyakan android fon,android tablet,android box,smart tv,android tv,hypptv box 4.2.2 keatas boleh install.

Kesemua apps ni adalah apps live tv dari syarikat penyiar sah jadi tak perlu risau,memang halal,anda boleh share post ni kepada kawan-kawan anda supaya mereka pun dapat download,install dan enjoy live tv Malaysia tanpa perlu bayar utk langganan.

Sekiranya anda berminat gan siaran live tv worldwide terutamanya saluran dari negara luar seperti US,UK,Malaysia,Indonesia,Korea,Japan,Thailand,Korea,India,Arab,Australia,Saluran Panas2,Vod Movies,Vod Tv Series anda boleh lawat page ni yang menawarkan 500+ saluran uncut tanpa bil bulanan!


Cara Register Astro Njoi & Informasi Terkini Senarai Saluran Serta Njoi Prepaid & Njoi On The Go Apps Percuma

Astro Njoi merupakan platform astro yang diperkenalkan beberapa tahun dahulu bagi memudahkan rakyat Malaysia yang kurang berkemampuan dan mereka yang tidak mahu bayar bayaran bulanan bagi menonton saluran astro terutamanya saluran basic spt rtm+media prima+awani+bernama dan beberapa saluran lagi serta radio.


 



Bagi dapatkan kemudahan Astro Njoi harga terkini adalah RM406 termasuk cukai perkhidmatan 6% + caj pemasangan RM100 + RM20 baucer prepaid bagi menonton saluran premium.

Sama seperti astro biasa,kalau nak pakai njoi,perlukan dekoder khas njoi dan piring satelit yang akan dipasang kat tempat pelanggan tetapi tidak perlu bayar bil bulan-bulan,semua dah termasuk dalam bayaran sekali RM406.

Senarai saluran yang boleh diakses menerusi basic njoi pakej adalah spt tv1,tv2,tv3,tv7,tv8,tv9,okey tv,hello tv,prima,oasis,al hijrah,go shop,maya hd,astro vanavil,makkal tv,Xi yue hd,aec,go shop chinese,celestial classic movies,cct4,astro tutor tv upsr+pt3+spm dan saluran radio seperti hits fm,my fm,lite fm,mix fm,era fm,sinar,melody,ragaa,classic rock,gold,opus,gegar,india beat,jazzosai,bayu radio,kenyalang,nasional fm,sabah fm,wai fm.

Kalau members nak tengok saluran premium selain saluran basic yang disediakan,members boleh beli prepaid dari kedai-kedai terpilih seperti 7 eleven,aeon big,bhp petrol,caltex,cosway,kk,petron,petronas,shell,sen heng,tesco,giant,pos malaysia



 serta senarai e pay member seperti :



dan senarai online banking yang menyediakan perkhidmatan belian online njoi prepaid voucher:

Dengan langanan prepaid voucher,anda boleh menonton saluran terpilih utk jangka masa yang setkan dan boleh memilih apa jua saluran premium sama seperti astro biasa.Senarai saluran prepaid dan jangka masa keaktifan saluran tersebut.













Langakh -langkah mudah cara menggunakan voucher prepaid astro njoi

Caranya sangat senang,lepas dah beli voucher prepaid astro njoi,gores panel kelabu sama spt yang kat prepaid kad fon,akan nampak 16 digit nombor, Taip: 111 <jarak> No IC <jarak> Nombor PIN 16 Digit dan SMS ke 33310.

Dalam masa beberapa minit anda akan terima sms maklum balas dan saluran prepaid tu akan aktif,enjoy sehingga jangka masa yang diberikan,lepas dah tamat boleh tambah lagi prepaid.

Jadi macam mana nak apply untuk dapatkan servis Astro Njoi ni ya..anda boleh lawat web rasmi astro malaysi dan isi butiran anda,customer servis astro akan talipon anda dalam masa terdekat dan akan pasang astro njoi dan anda boleh menikmati astro basic secara percuma tanpa bayar bil bulana-bulan.
Daftar astro njoi dan enjoy astro basic percuma

Search This Blog

Translate